Etter den første meldingen, følger flere meldinger, og deretter ønsket om å møtes for en første date. Men hva er den beste måten å tilnærme seg dette på? Skal man bare spørre om den andre personen ønsker å møtes en gang?

Ja! Nøyaktig! Du kan si “Vil du møtes en dag?” eller invitere dem på kaffe, cocktail eller middag – det har ikke noe å si. Det viktigste er at du ikke er redd for å spørre. Om dere har opprettet en god kontakt og tone gjennom meldingene deres, er sjansene dine for å bli avslått veldig små. Og om du skulle ha blitt avslått, vet du i hvert fall at det ikke er en riktig partner alikevel.

Hvorvidt det er mannen eller kvinnen som tar initiativ er helt irrelevant. Den som føler seg klart bør stille spørsmålet. For hvem vet: Kanskje den andre personen er sjenert og ikke tør å spørre selv. Så snart dere har fått dette unnagjort, er spørsmålet: Hvor bør dere dra for en første date?

Her kan du la fantasien ta overhånd. Fra en koselig kafé til en kul bar eller fin restaurant – alt er lov så lenge begge er med på det. En fest eller et arrangement er også et godt valg for en første date. Det viktigste er at dere er enige om stedet, og føler dere komfortable der. Bare da kan dere bli kjent med hverandre med en avslappet stemning.

Det finnes også steder som er mindre passende for en første date. Blant annet en høylytt nattklubb, kino eller hjemme hos deg.

Det kan være gøy å slippe seg løs på en nattklubb, men det er vanskelig å ha en samtale der, noe som er meningen med en første date. Å prate, bli kjent med hverandre og få en følelse av den andre personen. Derfor er heller ikke kino en god idé. Man blir ikke kjent med hverandre av å se en to timer lang film.

Men hvorfor er det ikke lurt å ha en første date hjemme? Svaret er sikkerhet. Hvem vet om du faktisk vil like den potensielle partneren din i virkeligheten? Hvem vet om han eller hun faktisk var ærlig på nettet? Man bør derfor aldri ha en første date inni sitt eget hus, og heller ikke hos partneren din. Du vet aldri hva som venter deg. Når alt kommer til alt, er flørten din egentlig en fremmed.